ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ - ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ 2014

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

CD-Type: Cd Album
Genre: ΕΝΤΕΧΝΑ ΛΑΪΚΑ
Number of tracks: 11
Συνθέτης: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ, ROUS, ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ, ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
Στιχουργός: ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Μία φράση πολύ γνώριμη, που σιγοτραγουδήσαμε καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς προέρχεται από τους στίχους του πρώτου τραγουδιού που κυκλοφόρησε ως προπομπός του album.
To «Ενα φιλί», σε στίχους του Νίκου Μωραϊτη και μουσική του Rous, ένα τραγούδι που κυριολεκτικά κατέκτησε τις καρδιές όλων μας από την πρώτη στιγμή.
Στο σημείωμα που συνοδεύει το νέο της album, η Χάρις Αλεξίου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο «τα όνειρα είχαν ξυπνήσει πάλι ... αβίαστα και τρυφερά … ήσυχα και εύκολα».
Τα 'ύφαναν' με μελωδίες και λόγια οι δημιουργοί που υπογράφουν τα νέα τραγούδια του album: Ο Νίκος Μωραϊτης, που υπογράφει τους στίχους σε όλα τα τραγούδια, ενώ είχε και την επιμέλεια της παραγωγής, ο Rous, ο Στάθης Δρογώσης, ο Βασίλης Γαβριηλίδης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη που έγραψαν τις μελωδίες.
Μία ομάδα δημιουργών της νέας γενιάς με τους οποίους η Χάρις Αλεξίου συνεργάζεται για πρώτη φορά. Ανάμεσά τους, και μία δική της δημιουργία, το τραγούδι με το οποίο 'ανοίγει' ο δίσκος. Στη συνέχεια στην παρέα προστέθηκαν οι μουσικοί, οι ηχολήπτες, οι ενορχηστρωτές στα studio.
Και κάπως έτσι Τα όνειρα γίνονται πάλι ένας νέος δίσκος από τη σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία, όπως δήλωσε και πρόσφατα σε μία συνέντευξή της, «είναι ένα κλείσιμο ματιού στο κοινό».
Ενα album σημερινό, με τραγούδια εσωτερικά αλλά και εξωστρεφή, τραγούδια που εμπεριέχουν μνήμες αλλά και που συνθέτουν νέες εικόνες, όνειρα που έγιναν έντεκα τραγούδια.

Tracklist
01 ΠΟΙΟΣ Μ' ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ
02 ΕΝΑ ΦΙΛΙ
03 ΖΗΤΩ Η ΚΑΡΔΙΑ
04 ΛΥΟΜΕΝΟ
05 ΚΑΙΩ ΕΣΕΝΑ
06 ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
07 ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ
08 ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
09 ΒΓΕΣ
10 ΑΠΟΚΛΗΡΟΣ
11 ΑΛΛΑ ΧΩΜΑΤΑ